De Arena Moulded Pro swim cap

Je hebt hem vast al wel eens voorbij zien komen, de Arena Moulded Pro swim cap. Een cap die lichtelijk is voorgevormd en geen naden bevat. Wat vinden wij van deze cap en klopt het met wat Arena zegt over deze cap.

Wat zegt Arena over de Arena Moulded Pro swim cap? 

Gemaakt van superzacht siliconen voor een uitmuntend draagcomfort, een optimale pasvorm en elasticiteit. Zoek je een swim cap voor tijdens je dagelijkse training of voor tijdens de wedstrijd? Dan is de Moulded Pro van Arena de beste keuze voor jou! 

Deze cap is ergonomisch gevormd, waardoor rimpels in het materiaal tot een minimum beperkt worden. De pasvorm, het materiaal, de wijze van productie en het design zijn afgestemd op zwemmers met lang haar. Heb je lang haar, dan is deze cap heerlijk comfortabel te dragen.  

Wat denken wij van de Arena Moulded Pro swim cap? 

Wat meteen opvalt is het Arena logo op de voorkant van de cap. Deze zit dus op je voorhoofd. Ik vind dit zelf mooi staan. Bij het opzetten van de badmuts valt op dat het een stugger materiaal is. Er zit minder rek in deze cap en de pasvorm is wat smaller in vergelijking met de Arena Classic Silicone cap. Vind je de classic dus wat aan de ruime kant, dan kan de moulded pro een goed alternatief zijn voor een wat strakker zittende badmuts.  

Mijn haar ging prima onder deze cap. Mijn haar komt tot net onder mijn schouderbladen, dus het is redelijk lang. Ook klopt het dat wanneer je de cap op hebt, er erg weinig rimpels zijn op de badmuts.  

De Arena Moulded Pro is een goede basic cap met de voordelen van een voorgevormde cap, maar ook zeker een comfortabele pasvorm. Een ideale cap voor zowel de wedstrijd als de training. Wat ook erg fijn is, is de prijs. Deze is maar een paar euro duurder dan een classic silicone cap.  

Conclusie

Een fijne badmuts, met weinig rimpels wanneer hij op je hoofd zit. Dit komt mede doordat deze badmuts geen naden heeft en dus naadloos aansluit rondom je hoofd. Hij is iets kleiner dan een Classic Silicone cap waardoor hij strakker zit. Desondanks kunnen ook meiden/dames met langer haar deze badmuts prima dragen. Het arena logo op je voorhoofd ziet er mooi uit en de kwaliteit van de badmuts is wat dikker en stugger, waardoor hij sterk aanvoelt.