Mijn haat en liefde verhouding met de ochtendtraining

Je bent nog heerlijk in dromeland en ligt lekker warm onder je dekens en je hoofd nog begraven in het kussen als om 5.30u je wekker gaat… Jep, het is weer zover, de ochtendtrainingen zijn weer begonnen. De één zal wat eerder uit bed moeten en de ander wat later. Maar laten we eerlijk zijn, ochtendtrainingen zijn altijd even een drempel, een grote drempel. Je moet je warme bed uit, door de kou op je fiets (of als je geluk hebt in de auto) en in het koude water.

Het ergste moment vind ik persoonlijk altijd het uit bed gaan en de lamp aan doen. Mijn ogen kunnen nog maar nauwelijks het licht aan en mijn wallen maken het bijna onmogelijk om mijn ogen te openen. Op dat moment ben ik boven aan de hoge drempel van de ochtendtraining. Hierna gaat het bij mij langzaam wat beter. Mijn maag begint al meteen vrolijk te borrelen (want zodra het licht aan gaat, dan gaat ook mijn hongersysteem aan) en ga ik, nadat ik het dichtsbijzijnde trainingspak aan heb gedaan, naar beneden om te eten.

Eenmaal beneden aangekomen maak ik een heerlijk warm havermoutpapje met pindakaas en rozijnen (elke ochtendtraining hetzelfde recept). De ochtend is bij mij één groot ritueel geworden. Vervolgens stap ik op de fiets en als de laatste drempel is genomen, namelijk in het water springen, wordt het langzaam beter. Tijdens de training begin ik al langzaam te denken aan de warme douche die op mij staat te wachten en de frisse shampoo die ik straks eindelijk in mijn haar kan doen.

Als ik terug ben van de training en ik een tweede ontbijt aan het maken ben, denk ik toch elke keer : “Zo erg was het niet, eigenlijk wel lekker die ochtendtraining”. Ja mensen, ik heb er een echte haat-liefdeverhouding mee. Als ik wakker word vraag ik mij af waar ik in godsnaam mee bezig ben, en als ik terug kom viel het allemaal mee.. herkenbaar? Ik heb wellicht een paar goede tips die je helpen om die ochtendtrainingen iets beter door te komen.

Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben, en dat jullie haat-liefdeverhouding met de ochtendtraining iets meer liefde wordt dan haat!

Lees ook: Begin het nieuwe seizoen goed, trainingsbikini’s, Verschillende soorten paddles.