Tips om het nieuwe seizoen goed te beginnen

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en de meeste zwemclubs zullen rond deze tijd weer beginnen met het oppakken van de trainingen. Hieronder hebben wij een aantal tips voor je om het nieuwe seizoen goed te beginnen. Want een goed begin is het halve werk toch?

Tip 1: Check je trainingsmaterialen.

Hebben al je spullen het vorige seizoen overleefd? Heb je op vakantie nog wat baantjes gezwommen en heb je alles weer mee terug genomen naar huis? Het is goed om fris te beginnen dus om te kijken of je alles hebt wat je nodig hebt om dit seizoen te knallen! Had je vorig seizoen geen snorkel bijvoorbeeld? Bedenk dan of je het een meerwaarde vindt om deze komend seizoen wel te gaan gebruiken. Waar wil je dit seizoen aan werken en wat heb je daarvoor nodig. Wil je sterker worden in je armen, maar heb je geen paddles? Kijk dan eens naar nieuwe paddles om meteen te kunnen werken aan dit doel.

Tip 2: Is je zwemkleding nog goed?

Zijn al je zwembroeken en badpakken nog goed? Geen doorschijnende situaties of slobberende broeken? Mooi! dan kun je deze gewoon weer gebruiken. Zie je dat er toch wel enige slijtage te zien is, kijk dan eens rond voor wat nieuws. De meeste winkels hebben aan het begin van het zwemseizoen acties waardoor je voor minder je nieuwe zwemkleding kunt scoren. Hierdoor voorkom je dat je na 2 maand erachter komt dat het toch niet wat is, en je de volle pond kunt betalen..

(Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De ZwemSpecialist om exclusieve acties te ontvangen!)

Tip 3: Bepaal je doelstellingen.

Waar wil je dit seizoen naartoe werken en hoe ga je dit doen? Goed om te kijken hoe je dit seizoen gaat benaderen en wat je wilt bereiken. Dit kan natuurlijk een prestatiegericht doel zijn, maar ook een doel zoals: plezier behouden in het zwemmen. Doelen zijn niet altijd tijden, er zijn zoveel meer doelstellingen die je kunt bepalen. Wil je meer weten over hoe je doelen kunt stellen? Lees dan ons blog over doelstellingen HIER!

Wil je echt bezig gaan met het behalen van doelen? Wij hebben een Goal-Planner gemaakt waarin jij wordt geholpen om je doelen inzichtelijk te krijgen. Wil je deze Goal-Planner downloaden? Dat kan door HIER te klikken!

Klaar? Mooi! Het zwemseizoen gaat weer van start en wij hopen dat het voor jou een top seizoen wordt! Kunnen wij je ergens mee helpen? Dan horen wij dit graag!